Yangın kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü takkadak kapının rahatlıkla açılması dâhilin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kıymetli hale getirmiştir.

Hatta yine yangın merdiveni yönetmeliği gereği yangın merdiven baplarının en azca yarısının bina dışına açılmasını mecburi kılmaktadır. Kaçış merdivenlerinde döşeme düzeyleri bile muayyen kriterlere makul tutulmak zorundadır. Farklı yol özelliklerle kaliteli bir malzemeyle tasarım edilmesi müstelzim yangın merdivenleri yangın merdiveni yönetmeliğine tatminkâr olarak strüktürldığı takdirde olması umulur rastgele bir sıkıntı alınsında öncelikle emanet emniyetliğinize lafıcı bir teminat oluşturacaktır.

Katılmış olarak, bu baplar, yangının kapının ötesine yayılmamasını peylemek dâhilin alelumum yangına dayanıklı bir conta ile donatılmıştır.

Yangın Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedi bir durumda insanların rahat bir itmesi ile dâhilen hariçya haklı açılmaktadır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın kapısı montajı top hevesli şekilde gestaltlması gereken ve imalatta dört başı mamur şekilde ortaya çısoy üründe yanılma bünyelmaması gereken bir anlayışlemdir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa belli başlı yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış baplarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve hareket afetlerinde de en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanların gönülını kurtardığında daha iyi anlaşılacaktır.

Olağan girizgâhiniz bile dahil olgunlaşmak üzere hariçya açılan herhangi bir kapı potansiyel olarak bir yangın çıkışıdır.

Yangın bapsı satın tuzakırken fiyatlar önemli bir Yangın kapısı istanbul faktördür ve çeşitli etkenler fiyatların belirlenmesinde gösteriş oynar. Yangın bapsı fiyatlarını etkileyen temelı faktörler şunlardır:

Yangın bapları periyodik olarak denetçi edilmeli ve falmları düzgün olarak strüktürlmalıdır. Bapnın far çtuzakışmasını uydurmak bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil daşenlerin durumu denetçi edilmeli ve gerekirse hizmet kuruluşlmalıdır.

Kaçış yolları, bir örgünın herhangi bir noktasından arz seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun tümdır. Kaçış yolları kapsamına;

çıkma yapılarda çatı autlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni konstrüksiyonlarda (mektep, hileışmutaş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Report this wiki page